Verwachtingen

Wat kun je verwachten van Bodybuilding & Fitness foto’s bij mij?

 

Het is zo ver!

Je hebt eindelijk voor jezelf besloten dat je het gaat doen. Je staat er zo goed bij en je wilt dit moment en deze shape vereeuwigen. Dit keer ga je geen foto’s laten maken door de buurman, die toevallig ook een dure camera heeft om foto’s van zijn cavia te maken. Dat viel de vorige keer toch iets tegen, zo awkward tegen de schutting tussen een paar wild groeiende planten. Bovendien weet de buurman eigenlijk niets van bodybuilding of fitness, maar dat valt hem ook niet echt kwalijk te nemen.

Nee, dit keer ga je voor de gaafste foto’s die je ooit van jezelf zult hebben. Je weet dat deze foto’s op een bepaald moment in je leven priceless zullen zijn. Een herinnering aan jou, je shape van nu en je toewijding aan de sport! Je wilt het beste van het beste en zodoende kom je bij mij uit. Het begint allemaal met een simpel mailtje of telefoontje. Misschien ben je nog een beetje zenuwachtig en weet je niet wat je kunt verwachten. Gelukkig lees je nu dit, zodat je voorbereid bent 😉

 

Hoe beginnen we?

We beginnen met het bespreken van jouw ideeën. Wat voor soort foto’s wil je laten maken, wat voor setting, wat voor gevoel moeten ze overdragen. Bodybuilding en fitness zijn kunstvormen met eindeloze mogelijkheden, dit is nou eenmaal niet zo eenvoudig vast te leggen als een vakantiekiekje. Als ik een beeld heb gekregen van je wensen, gaan we er iets dieper op in. Soms weet je zelf nog niet precies wat je wilt, of weet je niet zo goed wat de mogelijkheden zijn. Dat is natuurlijk geen enkel probleem! Ik zit altijd vol ideeën, als ik maar weet dat we op één lijn zitten. Ik sta voor alles open! Inmiddels ben je door je ideeën te bespreken nog enthousiaster geworden dan je al was, het gaat écht gebeuren! We plannen nu een datum. Om ervoor te zorgen dat ik niet voor niets in mijn studio zit te wachten vraag ik om een aanbetaling. Ook vraag ik je een collage te maken van gave foto’s die je op internet bent tegengekomen, zodat ik daar rekening mee kan houden en inspiratie uit kan putten bij onze shoot. Als je het helemaal aan mij over wilt laten, ook helemaal top! Moet je van tevoren weten hoeveel foto’s je wilt hebben? Nee :), er is een minimum aantal bewerkte foto’s die je krijgt bij het maken van een afspraak. Ik ben er van overtuigd dat ik zoveel ontzettend gave foto’s van je ga maken dat ik me niet druk maak om hoeveel je er uiteindelijk wilt hebben!

 

De voorbereiding

Wat moet je allemaal meenemen, waar moet je zijn, wat moet je eten en drinken van tevoren? Wat je allemaal moet meenemen kan lastig zijn; het hangt eigenlijk vooral af van het soort foto’s dat je graag wilt hebben. Probeer niet te veel mee te nemen, je kunt de tijd die je nodig hebt om telkens om te kleden beter gebruiken om meer foto’s toffe foto’s te maken! 2 a 3 setjes is in de meeste gevallen voldoende, mocht je voor het combinatie pakket gaan dan mag je altijd wat meer meenemen.

 

Waar je moet zijn?

Mijn studio is in Tilburg. Het adres is Galjoenstraat 43B, 5017 CL.

 

Wat moet je eten en drinken van tevoren?

Als je een wedstrijdatleet bent weet je waarschijnlijk precies wat je moet doen om er op de dag van de shoot zo goed mogelijk bij te staan. Als je een wedstrijdatleet bent die in zijn voorbereiding of net na de wedstrijd langskomt voor foto’s, ga je sowieso niets afstemmen op de fotoshoot, je staat er al fantastisch bij en het belangrijkste is natuurlijk je wedstrijd! Maar voor de sporters die hier nog niet zo bedreven in zijn bespreek ik altijd wat je het beste kunnen doen om te zorgen dat je hier aankomt in de best mogelijke shape! Als je ze graag ontvangt, vraag me om wat tips bij het maken van je afspraak! 

 

Wat kan ik verwachten van de studio?

Mijn studio is ongeveer 270m2, waaronder een kleedkamertje en een spiegel om te kijken of je haar goed zit, je makeup on point is et cetera. Ik heb een deel studio/slaapkamer en sportschool in mijn studio.

 

Hoe lang duurt een shoot in de studio?

Een shoot in de studio duurt gemiddeld zo’n anderhalf uur afhankelijk van het gekozen pakket, waarbij we verschillende looks, achtergronden en kleren gebruiken. We hebben dus ook alle tijd om er voor te zorgen dat je op je gemak bent en we alles zo goed mogelijk uit laten komen!

 

Wat kan ik verwachten van een shoot in gymsetting?

Ik heb een stuk van 100 m2 met sportapparatuur staan, waaronder dumbells tot en met 60 kg, 2 squat racks, benen apparaten, een cable cross, verschillende rug en biceps apparaten en wat kleiner spul. Omdat ik alles zelf heb staan hoef je je niet druk te maken over mensen die aan het kijken zijn of dat we iemand in de weg zitten, we hebben alle tijd en alle ruimte!

 

Hoe lang duurt een shoot in een gym?

Een gymshoot duurt ongeveer anderhalf a twee uur. Ik maak van tevoren aan de hand van jouw wensen een game-plan zodat we er een beetje vaart in kunnen houden en je geen pomp kwijt raakt tijdens het maken van de foto’s of het verplaatsen naar een ander deel van de gym.

 

De selectie en bewerking van de foto’s

Na afloop van de shoot stuur ik kleine versies van de foto’s op waar je zelf uit kunt kiezen welke je wilt hebben. Omdat ik het erg belangrijk vind dat iedereen mijn beste werk krijgt en ziet, mogen die onbewerkte versies verder nergens voor gebruikt worden en alle rechten daarvan blijven bij mij. Bewerking is namelijk een ontzettend belangrijk onderdeel van mijn foto’s. Dit zorgt ervoor dat alle foto’s het juiste gevoel, de juiste uitstraling en intensiteit krijgen. Ik ben gemiddeld een half uur tot een uur bezig per foto om ervoor te zorgen dat hij precies wordt zoals ik wil door middel van bewerking. Ik wil dé Bodybuilding & Fitness fotograaf van Nederland zijn (en ondertussen kijken we natuurlijk weer verder 🙂 ). Dat betekent dat je geen half werk hoeft te verwachten. Ik doe er alles voor om elke foto die ik maak zo gaaf mogelijk te maken en te zorgen dat jij er helemaal happy mee bent.

 

Na de shoot

Maar goed, de shoot zit er op, de foto’s zijn gekozen en je bent dolgelukkig, omdat ik de gaafste foto’s van je heb gemaakt die je ooit van jezelf zult hebben. Hier ben ik zo van overtuigd dat ik mijn bewerkte foto’s nooit verpest met een watermerk. Ik wil geen standaard foto’s maken die iedere fotograaf maakt. Ik wil foto’s maken waarvan mensen gelijk denken: ‘Wauw, ik zou willen dat ik zulke foto’s van mezelf had’ , foto’s die speciaal zijn en gezien kunnen worden als kunst. Ik ga er vanuit dat je zó blij bent met de foto’s, mij het gunt en trots bent dat je je foto’s bij mij hebt laten maken, dat je mij zelf bij alle foto’s vernoemd! Sterker nog, ik ga er vanuit dat ik de beste fotograaf ben die je ooit zult hebben, dat je de foto’s aan al je vrienden en familie laat zien, en dat die op hun beurt weer zo enthousiast zijn dat ze zelf ook een afspraak maken. Ik ga er nooit van uit dat iemand 1x langskomt en ik ze daarna nooit meer zal zien, ik wil dat je zo blij bent met de foto’s dat je elk jaar bij mij terugkomt en niemand anders meer foto’s van je wilt laten maken. Ooit. Ik weet dat als ik jou de beste ervaring geef die je kunt hebben en mijn prijzen eerlijk zijn, je een klant zult zijn voor de rest van je leven. Of in ieder geval voor al je BodyBuilding & Fitness foto’s ;). Daarna ben je ook welkom voor familiekiekjes natuurlijk.

 

Maak nu een afspraak!

 

Over mij

Het maakt mij niet uit hoeveel fotografen er zijn in Nederland, of op de wereld, die ook bodybuilding foto’s maken, ik weet wat ik kan en ik vertrouw erop dat dat mensen aan zal trekken, ongeacht wat andere fotografen doen! Dit klinkt misschien een beetje zweverig, maar er zit een stukje van mij in elke foto die ik maak en daar zit een soort eeuwigheid in, ik ben voor altijd verbonden met iedere foto die het internet op zweeft vanuit mijn camera. Hetzelfde geldt voor jou! Of ik nu foto’s maak voor een advertentie in een blad of portretfoto’s, ik vind het prachtig dat de foto’s die ik maak zullen bestaan voor altijd! Of je de foto nu groot laat printen voor op de muur, of je maakt een fotoalbum, de belangrijkste taak is achter de rug, het vastleggen van dit moment. Mijn grootste doel is om momenten vast te leggen in prachtige afbeeldingen met de hoop dat de wereld deze plaatjes zal koesteren voor een onmeetbare tijd.

 

Contact

Ben je enthousiast geworden en wil je een afspraak maken? Mail dan naar jeroendebeerfotografie@gmail.com, of bel 06 83 533 083. Ook voor vragen kun je gerust mailen of bellen!